SVÁTEČNÁ čokoládová roládka s banány: U nás velmi oblíbený pamlsek!

  • Příprava
    8 min.
  • Vaření
    29 min.
  • Porcí
    4
  • Zhlédnutí
    2 217




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, na který se vždy těší všichni hosté.

Řeč je o banánové roládě, která chutná opravdu famózně.

Připravte ji sobě a své rodině a uvidíte, že si ji zamilujete!

Budeme potřebovat následující ingredience:

  • 6 vajíček
  • 120 gramů moučkového cukru
  • 40 gramů kakaového prášku
  • 1 lžíci polohrubé mouky
  • půl lžičky kypřicího prášku do pečiva

Krém:

  • jedno vejce
  • 40 gramů pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 250 mililitrů mléka
  • 200 gramů másla
  • 200 gramů moučkového cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • lžíci kakaového prášku
  • dva zralé banány.

Poleva:

  • 150 gramů hořké čokolády
  • 50 gramů másla

Takto budeme v receptu postupovat:

  • Nejprve si oddělte žloutky od bílků, ze kterých vyšlehejte tuhý sníh. Potom ve větší míse smíchejte do pěny vaječné žloutky s moučkovým cukrem, přidejte kakaový prášek, polohrubou mouku a kypřicí prášek. Všechny suroviny dobře promíchejte, vznikne vám tak polotekuté a hladké těsto.
  • Nakonec zakomponujte i bílkový sníh jemnými tahy, aby bylo těsto krásně nadýchané. K ruce si následně vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Rovnoměrně jej rozprostřete a dejte péct do trouby na přibližně 20 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, pusťte se do krémové náplně.
  • Krém připravíte tak, že si uvaříte s pudinkovým práškem mléko, přidáte moučkový a vanilkový cukr a mícháte do zhoustnutí. Potom odstavíte z plotny a necháte vychladnout. Nakonec ještě zakomponujete do směsi změklé máslo. Vzniklý vanilkový krém rozdělte na dvě poloviny a tu druhou ochuťte kakaovým práškem.
  • Když se korpus upeče, nechte ho chvíli vychladnout a poté na něj navrstvěte po celé ploše vanilkový a také čokoládový krém. Na ten položte oloupané banány a piškot opatrně srolujte. Hotovou roládu umístěte na velký tác a přelijte čokoládovou polevou. Před podáváním ji nechte ztuhnout v chladničce.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: mesterszakacs.hu, receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/10935

Vyzkoušejte také tyto recepty:

Odzkoušený a celou rodinou věčně opěvovaný: Domácí pravý perník od babičky s luxusním krémem a fantastickou jemnou chutí!
Cukrářské jablečné řezy: Zákusek s famózní chutí a bleskovou přípravou, připravuji vždy rovnou dvojitou porci!



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *