SVÁTEČNÁ čokoládová roládka s banány: U nás velmi oblíbený pamlsek!

-
Příprava8 min.
-
Vaření29 min.
-
Porcí4
-
Zhlédnutí2 217
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na výborný pamlsek, na který se vždy těší všichni hosté.
Řeč je o banánové roládě, která chutná opravdu famózně.
Připravte ji sobě a své rodině a uvidíte, že si ji zamilujete!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 6 vajíček
- 120 gramů moučkového cukru
- 40 gramů kakaového prášku
- 1 lžíci polohrubé mouky
- půl lžičky kypřicího prášku do pečiva
Krém:
- jedno vejce
- 40 gramů pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 250 mililitrů mléka
- 200 gramů másla
- 200 gramů moučkového cukru
- balíček vanilkového cukru
- lžíci kakaového prášku
- dva zralé banány.
Poleva:
- 150 gramů hořké čokolády
- 50 gramů másla
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si oddělte žloutky od bílků, ze kterých vyšlehejte tuhý sníh. Potom ve větší míse smíchejte do pěny vaječné žloutky s moučkovým cukrem, přidejte kakaový prášek, polohrubou mouku a kypřicí prášek. Všechny suroviny dobře promíchejte, vznikne vám tak polotekuté a hladké těsto.
- Nakonec zakomponujte i bílkový sníh jemnými tahy, aby bylo těsto krásně nadýchané. K ruce si následně vezměte plech vystlaný pečícím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Rovnoměrně jej rozprostřete a dejte péct do trouby na přibližně 20 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, pusťte se do krémové náplně.
- Krém připravíte tak, že si uvaříte s pudinkovým práškem mléko, přidáte moučkový a vanilkový cukr a mícháte do zhoustnutí. Potom odstavíte z plotny a necháte vychladnout. Nakonec ještě zakomponujete do směsi změklé máslo. Vzniklý vanilkový krém rozdělte na dvě poloviny a tu druhou ochuťte kakaovým práškem.
- Když se korpus upeče, nechte ho chvíli vychladnout a poté na něj navrstvěte po celé ploše vanilkový a také čokoládový krém. Na ten položte oloupané banány a piškot opatrně srolujte. Hotovou roládu umístěte na velký tác a přelijte čokoládovou polevou. Před podáváním ji nechte ztuhnout v chladničce.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: mesterszakacs.hu, receptletoltes.hu/hu/arch%C3%ADvum/10935
Vyzkoušejte také tyto recepty:
Leave a Review